Tuesday, 16 April 2013

Love My Best Friend

Assalamualaikum,
     
                   
                  Nak nyanyi lagu sahabat najwa latif boleh tak ? Hehehe. Okay,setiap orang mesti ada best friend yang trsendiri right? Tak kira lah bestfriend dia banyak ke,sikit ke janji sahabat yg mnjadi pendamping hidup kita setiap. Mesti kawan2 korang bermacam-macam gelagat dorang kan? Like ade yg gila-gila,funny,sporting and other.
             
                 Alright,so today fyqa nak story mory about my friend yg gelagat "ntah pape tah". Hehe. 5 guys and all girl. Fyqa cerita seorang demi seorang okay. Firstly about my dearest friend yg agak ala-ala campuran boy and girl. Acane tu ? Hehe. Her name is Nurathirah. Just call she teyra not tayar. Hehehe. She is cantik 'sikit je' hehehe. Suka membuli fyqa and perkara yg selalu dia buli at me adalah every wednesday kena bagi dia 50sen. Semata-mata nak beli air kat mesin jual air tu. Yang tak semengahnya selagi tak dapat dia akan ikut fyqa mana fyqa pergi and she say 'fiee,nak 50sen'. So,nak tak nak fyqa kena bagi gak,nanti tak pasal-pasal fyqa nak pergi toilet dia pun ikut sekali. Dia boleh lah jadi geng Aishah 50sen. Hehehe.

                Next , Siti Hajar and nama glamour dia deq'ah. Hehehe,gurau-gurau,panggil dia Hajar je. Dia seorang yang nice looking. Ada masa dia ni pun pernah menggila-gila perangai dia mengalahkan pontianak. Gelak dia terlebih over sangat. But,ade satu keistimewaan dia. Apa dia ? Dia suka buat orang mengelabah dengan mata dia yg kerek tu. Tujuan dia itu lah,nak buat orang mengelabah and then laughing loudly. Hahaha. If u want know,dia dgn teyra is very closed friend and sentiasa melekat. Like this qoute "KAMI BUDDYZ,KAMI TAKKAN TERPISAH!" Kalau boleh nak je cantumkan dorang macam cerita catdog tu. Nak melekat sangat kan, Ha,nanti fyqa buat macamtu kat budak berdua ni. 


              Ha,nak masuk story about friend yang fyqa suka sangat-sangat. She is Siti Nurain, nickname is Ain. Dia ni lain daripada yang lain. Ain ni memang seorang yg tak banyak cakap sangat. Walaupun pendiam,tapi pendiam dia tu ada makna disebalik yang kitaorang tak tahu and kitaorang start tau time wktu koko lepak dekat studio. Dalam diam-diam baru kitaorang tahu Ain ni gila-gila jugak perangai. Orangnya memang agak pemalu but pemalu dia tu buat kitaorang tak sangka. What happen? Okay,she menari tangan tu ala-ala hawai,petik gitar(acah-acah je)dkt dlm studio. So,apalagi memang ketawa terbahak-bahak lah. Serious,memang shock and tak sangka lah kan. If korang ada yang kawan pendiam macam Ain ni,WAIT AND SEE. Dia mesti akan memulakan pergerakkan yang tak disangka-sangka oleh korang.


           And lastly,seorang peminat korea. Kim Hyun Joong sumber inspirasi dia. Senang cerita gila K-POP. Nama yang terlampau minat at K-POP ni is Nurul Izzani Nabilah. Nama comel dia Zanie. Dia memang comel,pipi dia memang gebu mengalahkan baby yg chubby-chubby,tembam-tembam. Ala tomey-tomey. Hehehe. Dia and Ain sekepala minat sangat dekat korea. Ada je cerita dia pasal korea-korea ni. Bagi yang minat boleh la dengar sampai terloncat-loncat. Bagi fyqa,fyqa tak berapa minat sangat. Zanie ni seorang yang berfikiran jauh and bersikap kematangan. Tengok macam biasa-biasa je tapi sebenarnya dia pandai. Sebab tu orang cakap,sebelum nak mengata orang selidik dulu.


         Okay just for that,and how about me ? Hehehe. What you see itulah saya. Setiap orang mesti ada kekurangan dia,kelemahan and kebaikan dia. Nobody is perfect. Be yourself,sure many people like you anymore. :) ILOVEYOUSOOMUCH.


   


           












 

Sunday, 14 April 2013

She's Keesamus


Assalamualaikum,

   
              Mesti ada yang pelik kan tengok tajuk entry fyqa ? Keesamus ? Siapa dia ? Orang Indonesia ke ? Nama pelik-pelik je. Haa,so biar fyqa memperkenalkan siapakah dia. Bagi yang dah kenal tu duduk diam,yang tak kenal tu ha baca la. She not Indonesia girl but she from Thailand. Umur dia tak silap fyqa dalam 20-an macam tu lah. She is very famous person on Youtube. Korang boleh search just typing her name, Keesamus. Fyqa pun baru kenal dia dalam seminggu. Itu pun time kawan fyqa,Hajar yg bukak Youtube then open thats video.

             Memang tak sangka orang thailand nyanyi lagu melayu. Adalah yg sesetengah perkataan yang dia tak boleh sebut menggelikan hati. But kita jangan pandang rendah kat dia. We must tabik kat dia because she can sing malay song dan berusaha untuk belajar cakap malay language. Kira okay lah tu dia boleh nyanyi lagu melayu walaupun dia tak faham apa yg tersirat disebalik lagu tu? Ye ke kak Keesamus tak faham ? Hehehe. If korang search kat Youtube, banyak lagu-lagu yang dia nyanyi. Suara dia agak unik. Cehh,dah macam juri pro pulak ye. Hehehe. Seriously ni,suara dia memang sedap. Korang tengok pun mesti khusyuk punya sebab fyqa sendiri pun time tu tengok memang khusyuk mengalahkan focus at my studies. Hehehe. So, cepat buka Youtube !!!! Masa anda tinggal .. Anytime you can see. Ngeeee.


           



Saturday, 13 April 2013

Untuk Kita Berdua

Assalamualaikum,



              Text Message : " Semoga berjaya,semoga sihat,semoga setia,semoga tak makan kata  
                                        lelaki lain nak couple,semoga nombor hp tak expired perkhidmatan,
                                        semoga hp tak rosak,semoga kembali pd kekasih yg menunggu mu
                                        sampai SPM "   -lover-


             Menitik air mata baca msg si dia. Siapa yg tak sedih apabila orang yg special dalam hidup kita hantar msg macam tu. Jangan salah faham. Msg ni bukan msg tanda perpisahan buat selamanya. But itu hanya perpisahan hanya seketika. Demi kebaikan kami berdua.


               Maafkan saya awak. Saya buat semua ni untuk kebaikan kita berdua. Saya calon SPM , dan awak juga seorang student. Saya tahu awak dalam dirundung kesedihan,begitu juga dengan saya. Saya tak nak bebankan awak. Awak pun dah mula busy dengan pelbagai practise and assigment. Saya juga sentiasa busy dengan class tambahan lagi. Almaklumlah nak SPM. Awak juga suruh saya study nicely. "Jangan study hard sampai gila but study hard yg smart" I still remember what you said to me. Thanks a lot,dear faiz. 

              Susah untuk menerima hakikat untuk perpisahan walaupun hanya sementara. I know that, kita dah 3 tahun bersama. Alhamdulillah,syukur ke hadrat ilahi. Saya pergi sekejap tak bermakna untuk mencari kekasih yg lain,tetapi saya pergi menelaah pelajaran,berjuang untuk pelajaran demi mak ayah,adik-adik dan masa hadapan. Yang paling utama sekali mencari ilmu yg halal dan kerana Allah. Saya harap awak faham,saya tau awak seorang yang memahami. Sebab tu saya tak risau tinggalkan awak buat seketika. Saya janji dengan awak, saya akan belajar rajin-rajin,dapat result yg cemerlang,selalu solat. Saya akan tunaikan janji saya pada awak. Terima kasih sebab banyak bg nasihat yg berguna pd saya. 

               Okay,sedihnya haiiii. Semoga Allah tabahkan hatiku ini,dan melindungi hambamu yg bernama ahmad faiz. Di hati ini hanya ada cinta yg suci dan ikhlas padanya. Jagakan hambamu itu buat diri ini. Sayang awak selamanya. :)



                             
               
                 

Friday, 12 April 2013

When Girl Show ' Who Am I '

Assalamualaikum ,


Petang-petang macam ni mesti ramai yg sedang bermanja-manjaan di tempat beradu korang kan ?          
Jangan tidur tak sedar-sedar sudah lah ye ? Jangan 'tiru aksi' like fyqa eh. Hehehe. Mak fyqa panggil berkali-kali ni. Call memang tak kan angkat lah kan, tak sedar mana lah nak dengar. And mak fyqa pun ketuk pintu kuat-kuat and terus bangun berdiri tegak like nak menyanyi lagu Negaraku. Sebenarnya terkejut. Mana taknya mak fyqa ketuk pintu macam nak gempa bumi pun adalah. Hehehe. Bila fyqa bukak je pintu,mak membebel-bebel angkara tidur mati. Hehehe. Tapi biasalah kan,if kita dah terlalu penat sgt orang panggil kita ke,ketuk pintu ke mesti tak dengar sebab dah tidur mati. Tak mati lagi tau ni. Tidur tak sedar-sedar ataupun nyenyak dibuai mimpi. Ewah gitu. Hehehe.

     
         Okay, today I want to sharing about myself to you all. Fyqa sebenarnya dah lama berblogging ni. Tapi disebabkan dah lama sangat tak bukak. And one day bila fyqa bukak blog fyqa,tak tahu what happen to my blog,dah berkali-kali masuk email password mmg tak boleh bukak. So, I think mesti kena   hack punya ni. Nak buat macam mana lagi,redha je lah. So, I'm back again ! Ngeeee. Rindu tak suka tak ? Hehehe. Alright, ada baca tak entry AUTOBIOGRAPHY fyqa ? If nak tahu lebih detail lagi read okay. Tahun ni fyqa SPM and fyqa sibuk dengan pelajaran,kelas tambahan so fyqa kena lebih tumpukan  pd study and jarang update new entry. Bagi yg baca entry ni,doakan fyqa dpt result yg cemerlang okay. Jasa anda amat dihargai. Thanks :) 


        Fyqa seorang yg memang suka berkawan. Perangai yg gila-gila pun ada when bersama my bestie friend, Ain. Bukan yg cerita adam hawa tu eh. Hehehe. Ada masa fyqa senyap je. Nak tahu bila fyqa senyap and pendiam. Time cikgu mengajar,memang khusyuk lah. Focus,Focus,Focus katakan ... Ingat SPM Ingat masa hadapan. Tu yang mak fyqa cakap. Nak berjaya usaha dan berdoa. 

       If nak tanya anything, SHOUTBOX fyqa okay. Yang follow fyqa tu terima kasih sangat-sangat. Nanti shoutbox fyqa for follow korang balik eh? And jangan lupa like page fyqa. Nt tinggalkan link page korang kt page fyqa for follow korang. :) 

Wednesday, 10 April 2013

Autobiography















Real Name : Nurul Afiqah Binti Mohd Radi

Short Name : Fyqa / Fifi ( awak semua boleh panggil kita fyqa )

Born Date : 18 OCTOBER 1996

Status Of Me : - Sweet Form 5 student ( SPM ) at SMK KAMPONG JAWA , KLANG
                      - Taken by - Ahmad Faiz Bin Ahmad Yuswan (KOLEJ ASWARA)

Favourite Colour : Pink / Grey / Purple

About Hobbies ? : Like reading novel / Playing Tennis 

How About Ambition ? : Pereka Grafik ( I'm Multimedia Student ) Other ambition Novelis 

Saya Seorang ? : Peramah / Baik Hati / Penyayang / Friendly / Romantic 

Quote : " Being deeply loved by  someone give you strength , while loving someone deeply 
              gives you  courage "   - Lao Tzu