Tuesday, 16 April 2013

Love My Best Friend

Assalamualaikum,
     
                   
                  Nak nyanyi lagu sahabat najwa latif boleh tak ? Hehehe. Okay,setiap orang mesti ada best friend yang trsendiri right? Tak kira lah bestfriend dia banyak ke,sikit ke janji sahabat yg mnjadi pendamping hidup kita setiap. Mesti kawan2 korang bermacam-macam gelagat dorang kan? Like ade yg gila-gila,funny,sporting and other.
             
                 Alright,so today fyqa nak story mory about my friend yg gelagat "ntah pape tah". Hehe. 5 guys and all girl. Fyqa cerita seorang demi seorang okay. Firstly about my dearest friend yg agak ala-ala campuran boy and girl. Acane tu ? Hehe. Her name is Nurathirah. Just call she teyra not tayar. Hehehe. She is cantik 'sikit je' hehehe. Suka membuli fyqa and perkara yg selalu dia buli at me adalah every wednesday kena bagi dia 50sen. Semata-mata nak beli air kat mesin jual air tu. Yang tak semengahnya selagi tak dapat dia akan ikut fyqa mana fyqa pergi and she say 'fiee,nak 50sen'. So,nak tak nak fyqa kena bagi gak,nanti tak pasal-pasal fyqa nak pergi toilet dia pun ikut sekali. Dia boleh lah jadi geng Aishah 50sen. Hehehe.

                Next , Siti Hajar and nama glamour dia deq'ah. Hehehe,gurau-gurau,panggil dia Hajar je. Dia seorang yang nice looking. Ada masa dia ni pun pernah menggila-gila perangai dia mengalahkan pontianak. Gelak dia terlebih over sangat. But,ade satu keistimewaan dia. Apa dia ? Dia suka buat orang mengelabah dengan mata dia yg kerek tu. Tujuan dia itu lah,nak buat orang mengelabah and then laughing loudly. Hahaha. If u want know,dia dgn teyra is very closed friend and sentiasa melekat. Like this qoute "KAMI BUDDYZ,KAMI TAKKAN TERPISAH!" Kalau boleh nak je cantumkan dorang macam cerita catdog tu. Nak melekat sangat kan, Ha,nanti fyqa buat macamtu kat budak berdua ni. 


              Ha,nak masuk story about friend yang fyqa suka sangat-sangat. She is Siti Nurain, nickname is Ain. Dia ni lain daripada yang lain. Ain ni memang seorang yg tak banyak cakap sangat. Walaupun pendiam,tapi pendiam dia tu ada makna disebalik yang kitaorang tak tahu and kitaorang start tau time wktu koko lepak dekat studio. Dalam diam-diam baru kitaorang tahu Ain ni gila-gila jugak perangai. Orangnya memang agak pemalu but pemalu dia tu buat kitaorang tak sangka. What happen? Okay,she menari tangan tu ala-ala hawai,petik gitar(acah-acah je)dkt dlm studio. So,apalagi memang ketawa terbahak-bahak lah. Serious,memang shock and tak sangka lah kan. If korang ada yang kawan pendiam macam Ain ni,WAIT AND SEE. Dia mesti akan memulakan pergerakkan yang tak disangka-sangka oleh korang.


           And lastly,seorang peminat korea. Kim Hyun Joong sumber inspirasi dia. Senang cerita gila K-POP. Nama yang terlampau minat at K-POP ni is Nurul Izzani Nabilah. Nama comel dia Zanie. Dia memang comel,pipi dia memang gebu mengalahkan baby yg chubby-chubby,tembam-tembam. Ala tomey-tomey. Hehehe. Dia and Ain sekepala minat sangat dekat korea. Ada je cerita dia pasal korea-korea ni. Bagi yang minat boleh la dengar sampai terloncat-loncat. Bagi fyqa,fyqa tak berapa minat sangat. Zanie ni seorang yang berfikiran jauh and bersikap kematangan. Tengok macam biasa-biasa je tapi sebenarnya dia pandai. Sebab tu orang cakap,sebelum nak mengata orang selidik dulu.


         Okay just for that,and how about me ? Hehehe. What you see itulah saya. Setiap orang mesti ada kekurangan dia,kelemahan and kebaikan dia. Nobody is perfect. Be yourself,sure many people like you anymore. :) ILOVEYOUSOOMUCH.


   


           












 

1 Comments:

At 21 May 2013 at 06:44 , Blogger hardy bonvisa said...

kunjungi dan ikuti juga ya blog saya, slm knal :) http://hardy-bonvisa.blogspot.com/

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home